Publicaties

Informatie voor onderwijzers en andere professionals

Informatie voor onderwijzers en andere professionals is een folder voor ouders van kinderen met nystagmus om aan de onderwijzer van hun kind of een andere professional te geven zodat deze weet wat nystagmus betekent en zo de beste ondersteuning kan bieden. De folder is een vertaling en bewerking uit het Engels en is onderdeel van het Nystagmus Information Pack dat door de University of Sheffield (UK) is gemaakt in samenwerking met belangenorganisaties. De folder is hier gratis te downloaden.

 

Volwassenen met congenitale nystagmus en volwassenen met verworven nystagmus

Volwassenen met congenitale
– aangeboren – nystagmus en volwassenen met verworven nystagmus zijn twee gratis digitale boekjes met praktische informatie over leven met congenitale of verworven nystagmus.
Klik hier om een boekje te downloaden.

 

boekje wiebelogen voorbladWiebelogen

Wiebelogen is een digitaal boekje speciaal geschreven voor kinderen met nystagmus. Het boekje is geschreven door het Engelse Nystagmus Network en in de Nederlandse taal beschikbaar via Nystagmus in beweging. Het kan gelezen worden samen met de kinderen, maar het kan ook door henzelf worden gelezen. Doel van het e-boekje is om de vragen die de kinderen misschien kunnen hebben, te helpen beantwoorden. Het boekje kan gratis worden aangevraagd via het bestelformulier op deze website.
Klik hier om het e-boekje gratis aan te vragen.

 

De avonturen van BalderDe avonturen van Balder

De avonturen van Balder is een boekje met negen hoofdstukken over de avonturen van Balder de beer en zijn vriendje Frank. Balder en Frank hebben beide nystagmus en elk hoofdstuk gaat over dagelijkse situaties waar je mee te maken krijgt als je nystagmus hebt. Het boekje is bestemd voor ouders, vriendjes, familie, onderwijzers, en andere professionals en voor mensen die zelf nystagmus hebben om beter te begrijpen wat het betekent om ‘wiebelogen’ te hebben.
Het boekje is geschreven door John Sanders (originele titel: ‘Tales of Northwick’ ) en vertaald in het Nederlands door Els Cornax. Het is geschikt om te lezen voor kinderen vanaf 9 jaar en is ook beschikbaar op CD. Het boekje is te o.a. bestellen bij Bol.com en kost € 12,95. Klik hier om het boekje te bestellen bij Bol.com.
(Het boekje is momenteel niet leverbaar bij Bol.com. Een mogelijkheid is om het
rechtstreeks te bestellen bij de uitgever).