Publicaties

boekje-wiebelogen-voorbladWiebelogen

‘Wiebelogen’ is een digitaal boekje speciaal geschreven voor kinderen met nystagmus. Het boekje is geschreven door het Engelse Nystagmus Network en in de Nederlandse taal beschikbaar via Nystagmus in beweging. Het kan gelezen worden samen met de kinderen, maar het kan ook door henzelf worden gelezen. Doel van het e-boekje is om de vragen die de kinderen misschien kunnen hebben, te helpen beantwoorden. Het boekje kan gratis worden aangevraagd via het bestelformulier op deze website. Klik hier om het e-boekje gratis aan te vragen.

 

De avonturen van BalderDe avonturen van Balder

‘De avonturen van Balder’ is een boekje met negen hoofdstukken over de avonturen van Balder de beer en zijn vriendje Frank. Balder en Frank hebben beide nystagmus en elk hoofdstuk gaat over dagelijkse situaties waar je mee te maken krijgt als je nystagmus hebt. Het boekje is bestemd voor ouders, vriendjes, familie, onderwijzers, en andere professionals en voor mensen die zelf nystagmus hebben om beter te begrijpen wat het betekent om ‘wiebelogen’ te hebben.

Het boekje is geschreven door John Sanders (originele titel: ‘Tales of Northwick’ ) en vertaald in het Nederlands door Els Cornax. Het is geschikt om te lezen voor kinderen vanaf 9 jaar en is ook beschikbaar op CD. Het boekje is te o.a. bestellen bij Bol.com en kost € 12,95. Klik hier om het boekje te bestellen bij Bol.com.