Publicaties

Wiebelogen

Wiebelogen is een boekje speciaal geschreven voor kinderen met nystagmus.
In dit boekje worden op een speelse manier situaties beschreven waar je mee te maken hebt als je nystagmus hebt en hoe je daar mee om kunt gaan. Hiermee probeert het te helpen om de vragen te beantwoorden die kinderen met nystagmus wellicht hebben. Ook voor ouders, familie en onderwijzers kan het behulpzaam zijn om te begrijpen hoe deze kinderen de wereld ervaren en tegen welke problemen ze aan lopen. Het boekje is oorspronkelijk geschreven door het Engelse Nystagmus Network en vertaald en bewerkt door Nystagmus in beweging. Het kan gelezen worden samen met de kinderen, maar het kan ook door henzelf worden gelezen. Het boekje kost € 12,95 en kan besteld worden via Boekenbestellen.nl.

Er is ook een e-boekje beschikbaar dat hier via Nystagmus in beweging aangevraagd kan worden. Het e-boekje kost 5,95 en na ontvangst van de betaling, ontvang je het als Pdf-bestand via de e-mail.

Informatie voor onderwijzers en andere professionals

Informatie voor onderwijzers en andere professionals is een digitale folder voor ouders van kinderen met nystagmus om aan de onderwijzer van hun kind of een andere professional te geven zodat deze weet wat nystagmus betekent en zo de beste ondersteuning kan bieden. De folder is een vertaling en bewerking uit het Engels en is onderdeel van het Nystagmus Information Pack dat door de University of Sheffield (UK) is gemaakt in samenwerking met belangenorganisaties. De e-folder kost € 2,25 en kan hier besteld worden.