Publicaties

Wiebelogen

Wiebelogen is een boekje speciaal geschreven voor kinderen met nystagmus.
In dit boekje worden op een speelse manier situaties beschreven waar je mee te maken hebt als je nystagmus hebt en hoe je daar mee om kunt gaan. Hiermee probeert het te helpen om de vragen te beantwoorden die kinderen met nystagmus wellicht hebben. Ook voor ouders, familie en onderwijzers kan het behulpzaam zijn om te begrijpen hoe deze kinderen de wereld ervaren en tegen welke problemen ze aan lopen. Het boekje is oorspronkelijk geschreven door het Engelse Nystagmus Network en vertaald en bewerkt door Nystagmus in beweging. Het kan gelezen worden samen met de kinderen, maar het kan ook door henzelf worden gelezen. Het boekje kost € 12,95 en kan besteld worden via Boekenbestellen.nl.

Nystagmus Informatie Pakket

Het Nystagmus Informatie Pakket geeft uitleg over wat nystagmus is en de verschillende manieren waarop het voorkomt. Er wordt aandacht aan de behandelmethoden en de toekomstverwachtingen besteed. Tevens zijn er aanbevelingen van mensen met nystagmus en informatie voor onderwijzers en andere professionals. Het pakket is gebaseerd op het Nystagmus Information Pack dat oorspronkelijk gepubliceerd is door de universiteit van Sheffield in de UK. Het pakket kost € 14,95 en kan besteld worden bij Boekenbestellen.nl.

Nu je hier toch bent:
Bovenstaande publicaties zijn uitgaven waaraan kosten zijn verbonden. De reden hiervoor is dat Nystagmus in beweging een persoonlijk initiatief is en geen stichting of een ander rechtspersoon is. Ik ontvang geen giften, subsidies of andere inkomsten om Nystagmus in beweging financieel te ondersteunen. Een uitgave wordt dan ook pas gedrukt na een bestelling. Daarbij is een kleine winstmarge in de verkoopprijs berekend, die besteed wordt aan de kosten voor het hosten en onderhouden van de website. Door het kopen van een publicatie steun je dus ook Nystagmus in beweging, waarvoor hartelijk dank!