De website van Nystagmus in beweging

Wat is eigenlijk nystagmus, wat is de medische achtergrond, kan er iets aan gedaan worden en hoe ziet het dagelijks leven eruit van mensen met deze aandoening? Afwijkingen waarover weinig bekend is zoals nystagmus en waar niet veel informatie over is te vinden, willen nog wel eens tot onbegrip en vooroordelen leiden.

Nystagmus in beweging probeert door middel van informatie meer begrip en bewustwording te creëren bij mensen met nystagmus zelf, maar ook bij familie, vrienden, collega’s en iedereen die op een andere manier te maken heeft of krijgt met iemand met nystagmus. Net als bij elke andere aandoening is het belangrijk om zoveel mogelijk kansen en mogelijkheden te krijgen om een zo goed mogelijk leven te kunnen leiden. Nystagmus is niet het einde van de wereld, laten we elkaar daarbij helpen!

Bekijk hier een filmpje over nystagmus, getiteld: 1 dag in het leven van iemand met nystagmus. Op een dramatische maar grappige manier wordt hierin verbeeld hoe nystagmus invloed kan hebben op het dagelijks leven.