In het nieuws

6 oktober a.s. is er weer een Nystagmus Café!

Zaterdag 6 oktober is er weer een Nystagmus Café, en dit keer in Utrecht. Het is van 14.30 tot ongeveer 17.00 uur en de locatie is vlakbij het station. Binnenkort volgt meer informatie over hoe je je kunt aanmelden. Het Nystagmus Café is voor iedereen die nystagmus heeft, maar ook voor partners, vrienden en ouders van kinderen met nystagmus.

Week van de Loopbaan

Van 17 tot en met 21 september 2018 is het Week van de Loopbaan. Tijdens deze week kan iedereen die een vraag heeft over zijn of haar loopbaan bij verschillende loopbaanprofessionals en jobcoaches een gratis advies aanvragen. Het doel is om aandacht te vragen voor een leven lang ontwikkelen zodat iedereen kan meedoen op de arbeidsmarkt. Ook voor mensen met een visuele beperking staan loopbaanadviseurs klaar. Op de website van Bartiméus vind je meer informatie hierover en hoe je je kunt aanmelden.

20 juni Nystagmus Awareness Day

Het Nystagmus Network UK houdt vanaf dit jaar voor het eerst een Nystagmus Awareness Day die elk jaar op 20 juni zal plaatsvinden. Deze dag is speciaal bedoeld om aandacht te vragen voor nystagmus. De hele week waarin de Nystagmus Awareness Day valt, van 18 tot en met 24 juni, zal verder in het teken staan van fundraising onder de term Nystagmus in the Open. Tijdens deze Wobbly Week, wordt iedereen aangemoedigd om evenementen te organiseren waarbij geld ingezameld kan worden, zoals een barbecue, openstelling van je tuin, sportactiviteiten, etc. Meer informatie is te vinden op de website van het Nystagmus Network.

13 juni International Albinism Awareness Day

Woensdag 13 juni is het International Albinism Awareness Day en staat in het teken van albinisme. Albinisme is een erfelijke aandoening waarbij niet genoeg melanine aangemaakt wordt. Melanine zorgt voor de kleur van de ogen, de huid en het haar. Mensen met albinisme hebben vaak ook nystagmus. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor albinisme om begrip en kennis rondom albinisme te vergroten. Er is daarom een campagne gestart, getiteld: “I look out for albinism”, waar je aan mee kunt doen door een selfie te plaatsen op social media. Bekijk hoe je mee kunt doen aan de campagne op de website van Albinism Europe.

Blind voor 1 dag op 21 juni 2018

Op donderdag 21 juni a.s. is de landelijke actiedag Blind voor 1 dag. Op deze langste dag van het jaar kun je blind voor 1 dag gaan om geld in te zamelen voor onderzoek naar oogziektes. Ervaar wat het betekent om bijvoorbeeld boodschappen te doen, of een andere activiteit, wanneer je minder goed kunt zien. Op de website van de Oogvereniging vind je meer informatie over deze actie.