In het nieuws

Week van de Toegankelijkheid

Van 7 tot en met 11 oktober vindt dit jaar de Week van de Toegankelijkheid plaats. Dit is een jaarlijks terugkerende week die dit jaar in het teken staat van hoe kom je waar je wilt zijn. Iets wat voor veel mensen vanzelfsprekend is, maar wat voor ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking niet zo is. Het thema is dit jaar dan ook” Lekker Vrij!”, doen wat je zelf wilt. Er worden in het kader van deze week allerlei activiteiten georganiseerd. Wil je weten waar en wil je zelf ook meedoen, kijk dan op de website van de Week van de Toegankelijkheid.

Elektrische stille auto’s krijgen geluid

Vanaf 1 juli 2019 moeten elektrische en hybride auto’s voorzien zijn van een geluid. De bedoeling ervan is om de verkeersveiligheid te vergroten voor mensen met een visuele beperking en andere weggebruikers die stille voertuigen anders niet opmerken.
Het geluid komt van een AVAS: Acoustic Vehicle Alert System. Dit systeem zorgt ervoor dat de auto op een kunstmatige manier geluid produceert. Dit is hoorbaar via luidsprekers of via een trilling van bepaalde onderdelen in de auto. Het moet een continu geluid zijn dat lijkt op het geluid van een auto met verbrandingsmotor. Weten hoe het klinkt? Hier kun je het geluid van een Jaguar I-PACE horen.