In het nieuws

NS kaartautomaten toegankelijker voor mensen met een visuele beperking

Bij alle NS kaartautomaten is het vanaf nu ook mogelijk om contactloos te betalen. Dit gedeelte zit vlak bij het toetsenbord voor gewoon betalen en is op een hoogte dat ook mensen in een rolstoel of scootmobiel erbij kunnen.
Het was al langer een wens om deze mogelijkheid ook voor de NS kaartautomaten beschikbaar te hebben, en dit is nu gerealiseerd. Het is ook mogelijk om bij de automaten hulp op afstand in te schakelen. Door middel van een gratis telefoontje is een medewerker beschikbaar om je verder te helpen met de bediening van de kaartautomaat.
Hier kun je een filmpje bekijken hoe dit werkt.

Vandaag is het Wiebelige Woensdag!

Vandaag is het weer Wiebelige Woensdag!!!!
Een jaarlijkse dag speciaal voor iedereen met nystagmus, ook wel wiebelogen genoemd. Het thema vandaag is: oog voor elkaar. Laten we met meer begrip en aandacht kijken naar iedereen met een beperking en vandaag in het bijzonder naar nystagmus. Nystagmus hebben betekent niet het einde van de wereld, er is nog heel veel mogelijk, ook met een oogafwijking als nystagmus.

Week van de Toegankelijkheid

Van 7 tot en met 11 oktober vindt dit jaar de Week van de Toegankelijkheid plaats. Dit is een jaarlijks terugkerende week die dit jaar in het teken staat van hoe kom je waar je wilt zijn. Iets wat voor veel mensen vanzelfsprekend is, maar wat voor ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking niet zo is. Het thema is dit jaar dan ook” Lekker Vrij!”, doen wat je zelf wilt. Er worden in het kader van deze week allerlei activiteiten georganiseerd. Wil je weten waar en wil je zelf ook meedoen, kijk dan op de website van de Week van de Toegankelijkheid.